Het genoegen is aan mijn kant!

funny-conversation-with-friends_t20_kjpdo2 (Groot)
Deel dit artikel op social media
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ik heb het genoegen in mijn werkomgeving altijd veel nieuwe mensen tegen te komen. Binnen alle organisatielagen van bedrijven kom ik mensen tegen met ieder hun eigen manier van werken, leven en communiceren. Daarnaast hou ik ook erg van netwerken. Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen en er achter te komen: “Wat is jouw drive?”, “Waar word je vrolijk van?” en “Hoe ga je te werk?”.

Netwerken

LinkedIn is voor mij een tool om nieuwe mensen te leren kennen. Ik geloof in de kracht van netwerken en ik geloof in de kracht van (digitaal) en menselijk contact. En tijdens deze connectiegesprekken kom ik doorgaans veel interessante mensen tegen. En zoals dat ik redenen heb om met mensen in contact te komen, zo hebben zij dat ook. Professioneel netwerken betekent dat je ooit iets voor elkaar kan en wil betekenen.

Organisatieontwikkeling, het specialisme van VIPD, is voor sommigen een abstract begrip. Voor anderen is het een ver-van-mijn-bed-show en weer voor anderen is het een positieve trigger om mij het hemd van het lijf te vragen.

Zonder mensen geen organisatie

In organisatieontwikkeling zit één belangrijk element. De menselijke factor. Zonder mensen geen organisatie. Mensen zijn de basis van iedere organisatie. Met zijn allen brengen zij de organisatie naar het gewenste resultaat.

Vaak zijn binnen organisaties de ideeën en het daaruit voortkomende beleid leidend in de dagelijkse gang van zaken. Maar als de mensen het beleid niet ondersteunen of begrijpen zullen zij nooit het gewenste gedrag laten zien, zodat die oh zo gewenste resultaten worden bereikt. En dit geldt natuurlijk ook voor kennis en vaardigheden. Als de medewerkers niet beschikken over de juiste kennis, ervaring en vaardigheden, zullen de gewenste resultaten niet bereikt worden.

Kijk altijd naar de ontwikkeling van het individu

Daarom is het zo belangrijk om naar ieder individu te blijven kijken. Zij maken samen een team. Meerdere teams maken een afdeling. Meerdere afdeling maken een organisatie. Iedereen is een radertje binnen die grote klok die moet blijven tikken.

Binnen VIPD werken we met trainers, coaches, ontwikkelaars en management consultants. Binnen andere organisaties kunnen wij op alle niveaus de individuen begeleiden en opleiden. Het is mij altijd een plezier om de mensen op operationeel niveau te mogen trainen en coachen.

Van idee naar vaardigheid naar gewenst gedrag.

Mij wordt geleerd dat ieder individu binnen een team een even zo belangrijke rol heeft, en dat de ontwikkeling van dát individu dus bijdraagt aan het grote geheel. Het is mijn persoonlijke missie en passie om hen te helpen van “idee” naar “vaardigheid” naar “gewenst gedrag”.

Wil je meer weten over mijn beweegredenen? Of wil je eens kennis maken? Ik hoor graag van jou! Stuur mij een bericht via LinkedIn, of via l.hendriks@vipd.nl

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze