We komen allemaal weer sterker terug!

Portrait of team creative people together looking at camera. Young designers meeting for finalizing a project layout.
Deel dit artikel op social media
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De zon gaat weer schijnen. En dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. Veel mensen hebben uitgekeken naar het mooie weer, maar ook naar het versoepelen van de huidige Coronaregels. Deze regels hebben van ons allemaal het uiterste gevraagd en kosten ons allemaal energie. Nu de zon figuurlijk weer gaat schijnen en we elkaar weer mogen treffen, zowel op het werk als privé, kan dat onderdeel wel weer wat onwennig zijn.

Teamdynamiek is overal hetzelfde

Tijdens de teamcoaching die ik in de afgelopen weken heb begeleid is dit een actueel onderwerp. Wij werken als facilitator van coaching in diverse branches: Zorg, Automotive, Retail en de Financiële Sector. En ook al verschillen deze branches in hun specialisatie, de teamdynamiek is overal hetzelfde. In de zorg mag men weer toenadering zoeken naar bewoners, cliënten en patiënten, maar vooral ook weer naar collega’s. De kantoortuinen gaan zich weer meer vullen en binnen retail worden de klanten en collega’s weer in de “stenen” winkels welkom geheten. De horeca ontvangt weer mensen en het wordt weer drukker op straat.

Binnen de teams is er veel gebeurd. Voor iedereen persoonlijk is er impact geweest. Maar ook in de samenwerking is er veel veranderd. Sommige mensen hebben actief deel genomen aan een online-proces en sommigen zijn helemaal uit zicht verdwenen. Voor de één kwam het niet-handen-schudden en niet-knuffelen erg goed van pas. Terwijl anderen aan het tekort aan sociaal contact erg geleden hebben. Iedereen gaat er anders mee om en het effect is voor iedereen anders.

Een oud team met nieuwe, sterke kwaliteiten

Bij terugkomst op de ‘werkvloer’ komt dit allemaal samen en is een oud team ineens een “nieuw” team. Iedereen reageert anders op elkaar en ineens is de “gebruiksaanwijzing” van een collega totaal anders. Dit zijn de momenten dat teamcoaching duidelijk kan maken waar de pijn zit, en beter nog: waar de nieuwe sterke kwaliteiten liggen. Ongemerkt is er een ontwikkeling geweest die kan bijdragen aan een nieuw en beter perspectief. Ieder individu brengt weer iets mee terug en samen is men weer een team. Nieuwe kwaliteiten, nieuwe manieren van werken en een nieuw en zonnig perspectief.

Groei door zonneschijn

VIPD kan u, uw teams en uw gehele organisatie helpen bij het doorlopen van dit soort menselijke, professionele processen. Zo is een tijd, die veel van ons allemaal gevaagd heeft, niet meer een donkere wolk die over ons allen heen kwam, maar de nieuwe zonneschijn waar we allemaal zo naar verlangen en door groeien.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze