KIJKEN NAAR DE MOGELIJKHEDEN DIENT CENTRAAL TE STAAN BIJ ASSESSMENTS​

Assessment Center

De juiste persoon op de juiste plek met juiste competenties, gedragingen, kennis en vaardigheden. Maar wel afgestemd op uw organisatie en onderlinge samenwerking.

Ieder persoon is uniek en heeft zijn eigen set kwaliteiten en talenten. Deze dragen allemaal bij aan het resultaat van uw organisatie. De VIPD-assessments in ons Assessment Center brengen deze kwaliteiten en talenten in kaart. Bij VIPD is de centrale vraag: “Wat kan een kandidaat daadwerkelijk laten zien?”.

Ons aanbod in assessments is breed en gevarieerd. Ze zijn voor iedere situatie en informatiebehoefte in te richten en te combineren.

(Bij ons komt u in aanmerking om het STAP-budget te gebruiken voor de GRATIS ontwikkel assessments)

Assessments kunnen zowel digitaal als in-person afgenomen worden. Of een hybride vorm van beide. Een assessment kan zich richten op één of meerdere personen. Een VIPD assessment is hierdoor altijd maatwerk gericht op uw ontwikkelbehoefte.

Kortom:

 • Grote flexibiliteit.
 • Geen reistijd.
 • Professionele en veilige online omgeving.

Meer informatie over de assessments?
Download hieronder dan de brochure.

Een assessment dag bij VIPD

In de video rechts ziet u hoe een assessment dag bij ons wordt ingevuld. Dit is per persoon en situatie anders, de video laat dus een voorbeelddag zien. 

Assessment Center varianten

Live assessments

Dit assessment bestaat uit de afname van online vragenlijsten en een live praktijkgedeelte. Naast de rapporten per assessmentonderdeel ontvangt de kandidaat/medewerker over het geheel een GAP-analyse met de werkelijke prestaties t.o.v. de gewenste prestaties. U als werkgever ontvangt van uw kandidaat/medewerker het selectie- of ontwikkeladvies.

 • VIPD analyses (competentie, drijfveren, gedrag en talenten analyse)
 • GAP analyse selectie (incl praktijkgedeelte) + adviesnotie.
 • Praktijkdag bij VIPD op kantoor incl. rollenspel, presenteren, schrijfopdracht.
Vaardigheidstraining
Virtueel / flex live assessment

Virtueel / flex live assessment

Dit assessment bestaat uit de afname van online vragenlijsten en een online praktijkgedeelte. Naast de rapporten per assessmentonderdeel ontvangt de kandidaat/medewerker over het geheel een GAP-analyse met de werkelijke prestaties t.o.v. de gewenste prestaties. U als werkgever ontvangt van uw kandidaat/medewerker het selectie- of ontwikkeladvies.

 • VIPD analyses (competentie, drijfveren, gedrag en talenten analyse)
 • GAP analyse selectie (incl praktijkgedeelte) + adviesnotie.
 • Praktijkmomenten virtueel incl. rollenspel, presenteren, schrijfopdracht.

Digitaal assessment

Dit assessment bestaat uit de afname van online vragenlijsten. Naast de rapporten per assessmentonderdeel ontvangt de kandidaat/medewerker over het geheel een GAP-analyse met de werkelijke prestaties t.o.v. de gewenste prestaties. U als werkgever ontvangt van uw kandidaat/medewerker het selectie- of ontwikkeladvies.

 • Analyses (competentie, drijfveren, gedrag en talenten analyse)
 • GAP-analyseselectie + adviesnotitie.
 • Optioneel: digitale nabespreking
Digitaal Assessment
Voor de deelnemer

Voor de deelnemer

Neemt u deel aan één of meerdere van onze assessments? 
Wilt u weten hoe u zich kan voorbereiden en wat u kan verwachten van zo’n dag?