Buiten de comfortzone worden nieuwe uitdagingen bedacht

Buiten de comfortzone worden nieuwe uitdagingen bedacht
Deel dit artikel op social media
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor veel mensen is in Coronatijd het leven even stil gaan staan of zijn er nieuwe situaties ontstaan. Zowel privé als professioneel zijn er compleet nieuwe uitdagingen, waarvoor ook weer nieuwe oplossingen verzonnen dienen te worden. Zo staan we bij VIPD ook voor nieuwe uitdagingen. Organisaties, die tóch hun bedrijf en mensen verder willen ontwikkelen, hebben te maken met de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Voor iedereen, ook bij VIPD, staat dat voorop. Wij dragen daar met alle plezier aan bij.

Zo weten we dat de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers gewaarborgd is.

Veel mensen zijn gedwongen om thuis te blijven en hun communicatie voornamelijk digitaal te voeren. Vergaderingen, trainingen en andere groepsactiviteiten hebben ook voortaan een digitale vorm. Bij VIPD spelen we daar maar al te graag op in. Zo weten we zeker dat de veiligheid van de deelnemers aan coaching-sessies en vaardigheidstrainingen gewaarborgd is en dat de ontwikkeling van een individu, en daarmee de organisaties, wel door gaat. Het verzekert ons er ook van dat wij als trainers en coaches veilig zijn, gezond kunnen blijven en niet bijdragen aan ongewenste reisbewegingen of situaties. En het dwingt ons ook om innovatief met de nieuwe situatie om te gaan.

Op dit moment worden trainingstrajecten, die van origine in-person gehouden worden, omgezet naar digitale vorm. We hebben investeringen gedaan in apparatuur als grote touchscreens, een hele studio met automatisch bewegende camera’s, nieuwe vormen van presenteren, animeren en nieuwe e-learning modules. Wijzelf trainen elkaar nu in het werken met nieuwe digitale middelen: zowel concreet aanwezig in de ruimte, als softwarematig. Nieuwe middelen brengen nieuwe uitdagingen en nieuwe leermomenten.

De trainer traint de trainer

Ook hier zie je dat een organisatie die anderen helpt met het ontwikkelen, zelf ook volop in ontwikkeling is. Verborgen talenten, die eerder nooit aangesproken hoefden te worden, worden nu volop ingezet. Sommigen van ons zitten nu ook buiten onze comfort zone, omdat we nieuwe technologie in huis hebben waar we mee moeten leren omgaan. Het scheelt dat we zelf ook een team van ervaren trainers en coaches zijn, zodat we elkaar daar moeiteloos en met plezier doorheen helpen.

De veranderingen die Corona met zich mee brengt zijn niet tijdelijk ‘it is here to stay’. En voor iedere organisatie is het belangrijk om veranderingen te omarmen als ze zich presenteren. Het brengt je inderdaad even buiten je comfort zone. Maar juist dáár zit ontwikkeling. Dáár zitten de leermomenten. En de winst die daaruit voort kan komen is al die moeite waard.

It is here to stay…

Door zelf ook altijd kritisch en met een vooruitziende blik naar onszelf te kijken blijft VIPD relevant. Door andere organisaties diezelfde dienst te verlenen, helpen wij hen mee te gaan in gewenste ontwikkeling en klaar te stomen voor iedere uitdaging en verandering die op hun pad komt. Wij dragen met alle plezier ons steentje bij.

Mocht je interesse hebben om eens vrijblijvend te spreken over onze (digitale) dienstverlening, dan sta ik je graag te woord. Stuur mij een e-mail op l.hendriks@vipd.nl of stuur mij een bericht op LinkedIn.

 

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze