Welkom bij VIPD!

U gaat binnenkort een assessment doen omdat u deelneemt aan een selectie voor een functie, omdat u wilt doorgroeien óf wilt onderzoeken welke andere mogelijkheden er voor u zijn. In ons Assessent Center bieden we voor iedere vraag en functie een passend assessment, zoals:  

  • E-assessments
  • Een combinatie van e-assessments en (online) interview
  • Een combinatie van e-assessments en (online) praktijkopdrachten
  • Een combinatie van e-assessments en een volledige praktijkdag
VIPD Logo
Assessment Center
Bespreking assessment(s) met een VIPD coach​

E-assessments

We bieden verschillende e-assessments aan die u voornamelijk thuis kunt invullen.
Zo kunt u dit doen op een moment dat u goed uitkomt en in een rustige omgeving.

Interview en praktijkopdrachten

Met uw werkgever en evt. samen met u stemmen we de inhoud van de opdrachten af, zodat deze passen bij de functie en bij de gewenste ontwikkelrichting. Dit is altijd maatwerk. U kunt naast het interview, denken aan opdrachten als een schrijfopdracht, presentatieopdracht of een rollenspel.

Hoe ziet een praktijkdag eruit?

Voor een praktijkdag komt u bij ons  in het Assessment Center op kantoor. Daar wordt u ontvangen door een assessor en een coach. Zij begeleiden u gedurende de dag bij de verschillende opdrachten. Een praktijkdag staat doorgaans ingepland van 9 uur ‘s ochtends tot 4 uur ’s middags, de lunch wordt daarbij volledig verzorgd.

Hoe kunt u zich voorbereiden?

U hoeft zich niet voor te bereiden op het maken van de e-assessments of op de praktijkopdrachten. De e-assessments zijn er vooral om te kijken waar u talenten liggen. Laat vooral zien wie u bent en wat bij u past. Van daaruit wordt gekeken hoe een functie bij u past en waar u nog in kunt ontwikkelen. U haalt op die manier het meeste uit het assessment. Veel deelnemers vinden het maken van een capaciteitentest best spannend. Ook hier hoeft u zich niet op voor te bereiden. Wilt u toch graag een impressie van de capaciteitentest? Klik dan hieronder.

Ons uitgangspunt

We willen tijdens het assessment graag het beste in u naar boven halen. Bij de
e-assessments kijken we naar wat u kan, waar u talenten liggen en op welke punten u verder kunt ontwikkelen. Tijdens de praktijkopdrachten/praktijkdag kijken we naar wat u aanvullend kunt laten zien en welke kennis, ervaring en vaardigheden u gedurende uw loopbaan heeft opgedaan. U kunt gerust aangeven wat u lastig vindt en op welke momenten u spanning ervaart. We begeleiden daar graag in. Zo kunnen we met veel persoonlijke aandacht een zo ontspannen mogelijk assessment creëren in ons Assessment Center.

Ontwikkelassessments - Talentenanalyse​​ STAP Budget

Een assessment dag bij VIPD

In de video rechts ziet u hoe een assessment dag bij ons wordt ingevuld. Dit is per persoon en situatie anders, de video laat dus een voorbeelddag zien. 

Waar wij als VIPD de focus op leggen

“Luisteren en inleven in een kandidaat om spanning weg te nemen. Het beste in de kandidaat naar boven halen. Focus op talenten, kennis, ervaring en vaardigheden en vervolgens kijken waar verdere ontwikkeling nodig is.”