INTRODUCTIE

Ontwikkeling zit in zowel soft skills als in feitelijke resultaten. Ons digitale platform brengt de ontwikkeling en het doel in beeld.

In ons digitale platform “PDC” (Personal Development Center) kunt u uw jaarplan vormgeven voor uw organisatie, team en medewerker. U kent algemene en individuele doelen toe en kunt vanuit uw dashboard sturing geven aan het bereiken van deze gestelde doelen. Zo heef u inzicht in ontwikkeling van persoonlijke soft skills en het bereiken van individuele, meetbare resultaten.  

Welke middelen zetten wij in?

PERFORMANCE DEVELOPMENT CENTER (PDC)

Het traject naar een beter effectief resultaat voor uw organisatie op digitale wijze inzichtelijk ge-maakt.

Het PDC is een digitaal platform dat uw gehele organisatie in kaart brengt op basis van analyses, geplande ontwikkeltrajecten en het borgen van resultaten. Op diverse niveaus, van operationeel tot aan strategisch, is inzichtelijk welke stappen er moeten worden genomen om individueel of in teamverband een beter effectief resultaat neer te zetten en dit te borgen.

COMBINATIE VAN DIVERSE ANALYSES

Wij geloven in: “Meten is Weten”. De resultaten van de analyses geven de huidige stand van zaken weer: Voor een individu, een team of de hele organisatie.

Deze kennis kunnen we gebruiken voor het startpunt van ontwikkeling. (Vaardigheidstrainingen & Coaching) Maar ook kunnen we de resultaten gebruiken om te zien of de gewenste ontwikkeling ook daadwerkelijk plaats heeft gevonden. Onze analyses brengen veel verschillende aspecten in beeld, maar hebben één ding gemeen: ze dienen als basis voor uw ontwikkeling.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze