Talentmanagement

Talentmanagement

Tijdens de economische crisis legden veel organisaties hun kosten vooral op kostenefficiëntie, reductie van personeelskosten en het verhogen van de effectiviteit door procesoptimalisatie. Toch lieten programma’s als LEAN ook zien wat de invloed van de mens binnen een organisatie is.

Voor ons kwam dit niet als een verrassing, want de “factor mens” is erg belangrijk binnen een organisatie. Wij zien het dan ook niet als kostenpost, maar als een investering in de organisatie.

Een investering doet u voor de toekomst en niet voor nu en dat geldt ook voor de investering in uw medewerkers. Het is daarom van belang om te weten wat uw medewerkers in huis hebben. Waar ligt hun kracht en waar liggen mogelijke valkuilen?

In kaart brengen van talenten

VIPD helpt u bij het in kaart brengen van de talenten van uw medewerkers en bij het ontwikkelen en begeleiden ervan.

Talenten worden gemeten door diverse analyses op het gebied van persoonskenmerken, gedrag, drijfveren en capaciteiten. Uit deze analyses blijkt wat het daadwerkelijk effectief resultaat is van uw medewerkers, oftewel wat laat een medewerker zien in relatie tot wat u als organisatie van hem of haar in deze functie verwacht. Naast de huidige functie krijgt u ook een beeld van het potentieel van een medewerker, oftewel zijn of haar talenten.

Met behulp van onze e-HRM-tool, het Performance Development Center, kunt u uw medewerkers koppelen aan diverse functieprofielen en kunt u zien wat het effectief resultaat van een medewerker zal zijn in een andere (toekomstige) functie.

Ontwikkelen en begeleiden

Naast het in kaart brengen van talenten is het ook belangrijk om deze talenten de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen. Naast een hogere kwaliteit van uw medewerkers zorgt dit ook voor commitment voor de organisatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan leiderschapsprogramma voor toekomstige managers.  Een goede begeleiding en borging zijn hierbij essentieel.

Meer informatie

Talentmanagement zorgt ervoor dat u kunt u goed anticiperen op toekomstige marktontwikkelingen en blijft uw organisatie klaar voor de toekomst.

Maar geen organisatie is hetzelfde en bij elke organisatie liggen er andere behoeftes. De cultuur, het beleid en uw medewerkers spelen daarbij een belangrijke rol.

Wilt u met ons sparren hoe u Talentmanagement binnen uw organisatie zou kunnen toepassen? Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Interesse? Neemt u dan contact met ons op voor een afspraak.