Hoe selecteert u de juiste kandidaat voor een functie?

SELECTIEASSESSMENTS

Weet of de kandidaat aansluit op het functieprofiel en voorspel zijn of haar potentieel.

Een VIPD-selectieassessment is heeft meerdere lagen en geeft diverse inzichten. Het adviseert over de aansluiting van de kandidaat op het functieprofiel. Het assessment heeft ook een voorspellende waarde over de snelheid van ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden van de kandidaat. Zo weet u of u voor nu én voor de toekomst de juiste kandidaat selecteert.

U kunt kiezen kiezen uit 3 verschillende opties. Hieronder leest u welke optie het beste bij uw situatie past.

Welke middelen zetten wij in?

Live assessment

Een één-daags assessment op ons kantoor.

Een praktijkassessment dat op ons kantoor wordt uitgevoerd. Tijdens het assessment moet de deelnemer naast het maken van analyses diverse praktijkopdrachten uitvoeren zoals bijvoorbeeld het schrijven van een beleidsstukken een het spelen van een rollenspel. Uiteraard volgens de geldende coronarichtlijnen.

Het eindresultaat van dit assessment wordt vastgelegd in een adviesnotitie waarin advies wordt uitgebracht of een persoon wel/niet geschikt is voor de functie. 

Virtueel / flex-assessment

Een meerdaags assessment verdeeld over meerdere dagen op ons kantoor óf op afstand.

Mocht de deelnemer niet in de gelegenheid zijn om het assessment bij ons op kantoor te doen, dan bieden wij ook de mogelijkheid tot een virtueel of flex-assessment. 

Deze bestaat uit dezelfde onderdelen als het live-assessment, maar er wordt flexibel omgegaan met de momenten waarop de verschillende onderdelen worden gedaan. Ook kan er gekozen worden voor een virtueel assessment op afstand.

Digitaal asessment

Een volledig op analyses gebaseerd assessment.

Het digitaal assessment bestaat uit het afnemen van de competentie-, drijfveren- en gedragsanalyse én een capaciteitentest. Ook in dit geval zullen wij het eindresultaat vastleggen in een adviesnota. Optioneel is er de mogelijkheid tot een digitale nabespreking.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze