INTRODUCTIE

Om te weten welke stappen u wilt en kunt zetten hebben we uiteenlopende testen. Hiermee krijgt u inzicht waar uw talenten en kwaliteiten liggen.

Door het invullen van diverse analyses koppelen wij uw resultaten aan een gewenst functieprofiel of functieniveau. Hierdoor krijgt u inzicht in uw talenten en kwaliteiten en in uw doorgroeimogelijkheden. Dit kunt u inzetten voor uw persoonlijke ontwikkeling.

Welke middelen zetten wij in?

COMPETENTIEANALYSE

Weet welke vaardigheden u in huis heeft om uw (gewenste) functie te kunnen bekleden.

Een VIPD Competentieanalyse vertelt over uw persoonskenmerken en vertaalt deze naar de competenties die u van nature in huis heeft. Deze competenties kunnen gerelateerd worden aan uw huidige of gewenste functie. Het brengt tevens in beeld welke ontwikkeling (nog) nodig is om uw functie goed of beter uit te kunnen voeren.

GEDRAGSANALYSE

Weet kennis over uw gedragsstijl in te zetten om communicatie en samenwerking te verbeteren.

Uw gedragsstijl vertelt over uw manier van communiceren met anderen en over hoe anderen u zien. Bent u introvert of extravert? Bent u een denker of een voeler? Uw gedragsstijl is een combinatie van die factoren. De kennis van een gedragsanalyse kunt u inzetten om uw communicatie en samenwerking met anderen te verbeteren.

DRIJFVERENANALYSE

Weet welke primaire motivaties uw gedrag, beslissingen en werkwijze beïnvloeden.

Een VIPD Drijfverenanalyse brengt uw motivatoren in beeld. Deze motivatoren hebben direct invloed op uw blik op de wereld, uw beslissingen en op uw praktisch handelen. Wanneer u weet welke motivatoren dit zijn kunt u deze kennis tot uw voordeel gebruiken. U leert ook hoe u ze herkent bij anderen, zodat u daar succesvol op kan inspelen.

CAPACITEITENTEST

Weet welk denk- en werkniveau u bezit.

Het resultaat van een capaciteitentest toont aan welk werk- en denkniveau u bezit. (Bijvoorbeeld HBO, HBO+ of WO) Dit niveau bepaalt hoe snel u informatie kunt verwerken en uzelf kan ontwikkelen naar een hoger niveau of kwaliteit van een functie.

GAP - ONTWIKKELRAPPORT

Wat moet u laten zien in uw functie? En wat kunt u laten zien? En waar zit uw ontwikkeling en potentie?

Een GAP-rapport geeft aan op welk gebied u nog moet ontwikkelen binnen uw functie. “Wat moet u laten zien?” wordt gerelateerd aan “Wat kunt u laten zien?”. Het verschil hiertussen heet “ontwikkeling” en geeft precies aan waar uw ontwikkeling vereist is voor het goed of beter invullen van uw functie.

PERSOONLIJKE COACHING

Persoonlijke coaching onder professionele begeleiding.

Tijdens de persoonlijke coaching zoomen we in op het eigen functioneren, de stijl en de sterke en minder sterke punten. Dit doen we om u inzicht te verschaffen in uw functioneren, zodat we gezamenlijk kunnen werken aan het vergroten van uw persoonlijke effectiviteit.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze