INTRODUCTIE

Dan is het belangrijk dat u inzicht krijgt in uw potentie en capaciteit. Dit kunnen wij inzichtelijk te maken met een Capaciteitentest en Talentenanalyse.

De talentenanalyse geeft aan waar u van nature aanleg voor heeft. Het is een rapport met alle competenties waar u talent voor heeft. Uw capaciteiten geven aan wat uw werk- en denkniveau is. Zo krijgt u een goed beeld of een bepaalde functie of niveau in potentie en capaciteit haalbaar is voor u.

Assessment Center

Welke middelen zetten wij in?

GEDRAGSANALYSE

Weet kennis over uw gedragsstijl in te zetten om communicatie en samenwerking te verbeteren

Uw gedragsstijl vertelt over uw manier van communiceren met anderen en over hoe anderen u zien. Bent u introvert of extravert? Bent u een denker of een voeler? Uw gedragsstijl is een combinatie van die factoren. De kennis van een VIPD gedragsanalyse kunt u inzetten om uw communicatie en samenwerking met anderen te verbeteren.

COMPETENTIEANALYSE

Weet welke vaardigheden u in huis heeft om uw (gewenste) functie te kunnen bekleden.

Een VIPD Competentieanalyse vertelt over uw persoonskenmerken en vertaalt deze naar de competenties die u van nature in huis heeft. Deze competenties kunnen gerelateerd worden aan uw huidige of gewenste functie. Het brengt tevens in beeld welke ontwikkeling (nog) nodig is om uw functie goed of beter uit te kunnen voeren.

DRIJFVERENANALYSE

Weet welke primaire motivaties uw gedrag, beslissingen en werkwijze beïnvloeden.

Een VIPD Drijfverenanalyse brengt uw motivatoren in beeld. Deze motivatoren hebben direct invloed op uw blik op de wereld, uw beslissingen en op uw praktisch handelen. Wanneer u weet welke motivatoren dit zijn kunt u deze kennis tot uw voordeel gebruiken. U leert ook hoe u ze herkent bij anderen, zodat u daar succesvol op kan inspelen.

CAPACITEITENTEST

Weet welk denk- en werkniveau u bezit.

Het resultaat van een VIPD Capaciteitentest toont aan welk werk- en denkniveau u bezit. (Bijvoorbeeld HBO, HBO+ of WO) Dit niveau bepaalt hoe snel u informatie kunt verwerken en uzelf kan ontwikkelen naar een hoger niveau of kwaliteit van een functie.

GAP - ONTWIKKELRAPPORT

Wat moet u laten zien in uw functie? En wat kunt u laten zien? En waar zit uw ontwikkeling en potentie?

Een VIPD GAP-rapport geeft aan op welk gebied u nog moet ontwikkelen binnen uw functie. “Wat moet u laten zien?” word gerelateerd aan “Wat kunt u laten zien?”. Het verschil hiertussen heet “ontwikkeling” en geeft precies aan waar uw ontwikkeling vereist is voor het goed of beter invullen van uw functie.

TALENTENANALYSE

Weet welke talenten u in huis heeft om succes te hebben in een nieuwe functie of andere carrière.

Een VIPD Talentenanalyse brengt al uw persoonlijkheidskenmerken in kaart en vertaalt deze naar de vaardigheden/competenties die u (van nature) als talent bezit. Deze wetenschap ondersteunt in het maken van keuzes voor bijv. een nieuwe uitdaging, functie of carrière. Een talentenanalyse geeft uw potentie weer: het (werk-)gebied waar u makkelijk zal slagen.

Vraag een gratis consult aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze