INTRODUCTIE

Om ervoor te zorgen dat uw beleid succesvol wordt vertaald en zichtbaar wordt, moet er acceptatie en betrokkenheid worden gecreëerd.

Wij helpen uw medewerkers bij het accepteren van, betrokken voelen bij en gedragen naar uw beleid: binnen alle verantwoordelijkheidsniveaus. Dit gebeurt op basis van ons IPD-model. Onmisbaar zijn de competenties om het beleid uit te uitvoeren. Door middel van op-maat-gemaakte vaardigheidstrainingen en coaching ontwikkelen wij uw medewerkers zodat ze uw beleid uit kunnen voeren.

Welke middelen zetten wij in?

PRESSURE COOKER SESSIE

In korte tijd krachtig nieuw beleid en vaardigheden overbrengen op uw team.

In een inspirerende omgeving, onder druk van tijd, leggen we de een praktische wijze de focus op specifieke onderwerpen van uw beleid. D.m.v. coaching en training leren we het team de onderwerpen te doorgronden, toe te passen en te implementeren. Daarnaast wordt er gewerkt aan onderlinge verbinding en samenwerking om daarmee het effectief resultaat te optimaliseren.

PERFORMANCE DEVELOPMENT CENTER (PDC)

Het traject naar een beter effectief resultaat voor uw organisatie op digitale wijze inzichtelijk gemaakt.

Het PDC is een digitaal platform dat uw gehele organisatie in kaart brengt op basis van analyses, geplande ontwikkeltrajecten en het borgen van resultaten. Op diverse niveaus, van operationeel tot aan strategisch, is inzichtelijk welke stappen er moeten worden genomen om individueel of in teamverband een beter effectief resultaat neer te zetten en dit te borgen.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze