INTRODUCTIE

De selectie van de juiste kandidat(en) gaat op basis van onze analyses en (live-)assessments.

We meten, met onze analyses, of de kandidaat de gewenste capaciteiten, competenties, motivatie en gedragsstijl van nature in huis heeft. Middels live-assessments meten we wat de kandidaat daarnaast nog in huis heeft aan kennis, ervaring en vaardigheden. Zo krijgt u een compleet beeld en/of advies voor de selectie van de juiste mensen.

Welke middelen zetten wij in?

BUSINESSCASE SIMULATIE

Zie zelf hoe het team zich onder druk gedraagt tijdens een onverwachte, onvoorspelbare situatie.

Het team krijgt een onverwachte casus voorgelegd. Het team wordt constant geobserveerd en krijgt (op basis van eerdere analyses) extra onverwachte, complexe opdrachten. Zo ziet u waar de kracht en valkuilen zitten van zowel het team als individu (gedrag, motivatie en competenties). De resultaten van de simulatie dienen als basis voor verdere ontwikkeling naar gewenst effectief gedrag.

SELECTIE ASSESSMENT

Weet of de kandidaat aansluit op het functieprofiel en voorspel zijn of haar potentieel.

Een VIPD-selectieassessment is heeft meerdere lagen en geeft diverse inzichten. Het adviseert over de aansluiting van de kandidaat op het functieprofiel. Het assessment heeft ook een voorspellende waarde over de snelheid van ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden van de kandidaat. Zo weet u of u voor nu én voor de toekomst de juiste kandidaat selecteert.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze