INTRODUCTIE

Onze analyses en businesscasesimulaties geven een nauwkeurig beeld van waar u nu staat. Gerelateerd aan uw doelen bepalen we de ontwikkelbehoefte.

Op basis van de resultaten van de analyses en businesscasesimulatie schrijven we een ontwikkelplan op maat. Dit richt zich op het ontwikkelen van de persoonskenmerken die men moet inzetten bij de gewenste competenties. Zo kan ieder individu, en daardoor het gehele team, de (nieuw) gezette doelen bereiken.

Welke middelen zetten wij in?

BUSINESSCASE SIMULATIE

Zie zelf hoe het team zich onder druk gedraagt tijdens een onverwachte, onvoorspelbare situatie.

Het team krijgt een onverwachte casus voorgelegd. Het team word constant geobserveerd en krijgt (op basis van eerdere analyses) extra onverwachte, complexe opdrachten. Zo ziet u waar de kracht en valkuilen zitten van zowel het team als individu (gedrag, motivatie en competenties). De resultaten van de simulatie dienen als basis voor verdere ontwikkeling naar gewenst effectief gedrag.

ONTWIKKELASSESSMENT

Weet welke ontwikkeling uw medewerker nodig heeft om het gewenst effectief resultaat in zijn functie te laten zien.

Wat moet een kandidaat laten zien?” en “Wat kan een kandidaat laten zien?”. Het verschil hier tussen heet “gewenste ontwikkeling”.  Een VIPD-ontwikkelassessment geeft u een advies over welke ontwikkeling uw medewerker moet doorlopen om zijn functie naar behoren in te vullen. Het rapport verklaart waar en waarom die ontwikkeling nodig is. Tevens heeft het een voorspellende waarde over de snelheid waarin die ontwikkeling kan plaats vinden.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze