Wat is de bijdrage van uw medewerkers aan het succes van uw organisatie?

Analyses

Voor een organisatie is het van belang dat haar medewerkers zich blijven ontwikkelen.

Met behulp van onze analyses brengen wij aan de hand van de capaciteiten van uw medewerkers de huidige en gewenste situatie in kaart .

Voor de ontwikkeling en vooruitgang van iedere organisatie én individu is het belangrijk om te weten wat men in huis heeft en wat men daar mee kan doen. De analyses van VIPD schijnen een wetenschappelijk licht op diverse aspecten van een individu. Hieronder vallen talenten, gedrevenheid, manier van communiceren, gedragingen en de capaciteiten van een persoon.

De analyses leveren waardevolle informatie over de huidige situatie. Daarmee zijn dit meteen de handvaten voor de start van de ontwikkeling van het individu, een team of de gehele organisatie. Onze analyses zijn de basis voor diverse doeleinden. Die doeleinden worden bepaald door uw behoefte. Hierdoor kunnen onze analyses op maat en doelgericht ingezet worden.

Onze varianten

COMPETENTIEANALYSE

Weet welke vaardigheden u in huis heeft om uw (gewenste) functie te kunnen bekleden.

Een VIPD Competentieanalyse vertelt over uw persoonskenmerken en vertaalt deze naar de competenties die u van nature in huis heeft. Deze competenties kunnen gerelateerd worden aan uw huidige of gewenste functie. Het brengt tevens in beeld welke ontwikkeling (nog) nodig is om uw functie goed of beter uit te kunnen voeren.

GEDRAGSANALYSE

Weet kennis over uw gedragsstijl in te zetten om communicatie en samenwerking te verbeteren.

Uw gedragsstijl vertelt over uw manier van communiceren met anderen en over hoe anderen u zien. Bent u introvert of extravert? Bent u een denker of een voeler? Uw gedragsstijl is een combinatie van die factoren. De kennis van een gedragsanalyse kunt u inzetten om uw communicatie en samenwerking met anderen te verbeteren.

DRIJFVERENANALYSE

Weet welke primaire motivaties uw gedrag, beslissingen en werkwijze beïnvloeden.

Een VIPD Drijfverenanalyse brengt uw motivatoren in beeld. Deze motivatoren hebben direct invloed op uw blik op de wereld, uw beslissingen en op uw praktisch handelen. Wanneer u weet welke motivatoren dit zijn kunt u deze kennis tot uw voordeel gebruiken. U leert ook hoe u ze herkent bij anderen, zodat u daar succesvol op kan inspelen.

CAPACITEITENTEST

Weet welk denk- en werkniveau u bezit.

Het resultaat van een capaciteitentest toont aan welk werk- en denkniveau u bezit. (Bijvoorbeeld HBO, HBO+ of WO) Dit niveau bepaalt hoe snel u informatie kunt verwerken en uzelf kan ontwikkelen naar een hoger niveau of kwaliteit van een functie.

360 GRADEN ANALYSE

Weet hoe uw werkomgeving denkt over uw invulling van uw functie.

Een 360-analyse geeft inzicht in wat uw werkomgeving ervan vindt hoe u uw functie invult, met als resultaat een ontwikkelsadvies op maat. U geeft aan waarop u beoordeeld wilt worden en door wie. Zij geven hun professionele mening waardoor u weer verder kunt groeien binnen uw functie.

TALENTENANALYSE

Weet welke talenten u in huis heeft om succes te hebben in een nieuwe functie of andere carrière.

Een VIPD Talentenanalyse brengt al uw persoonlijkheidskenmerken in kaart en vertaalt deze naar de vaardigheden/competenties die u (van nature) als talent bezit. Deze wetenschap ondersteunt in het maken van keuzes voor bijv. een nieuwe uitdaging, functie of carrière. Een talentenanalyse geeft uw potentie weer: het (werk-)gebied waar u makkelijk zal slagen.

Vraag een gratis consult of ontwikkeladvies aan

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

    Maak uw keuze